Hvornår skal du begynde at planlægge jeres næste workation?

18.4.2024
/
Gode råd til planlægningen

Når vi taler med vores kunder om at arrangere en workation, er et af de mest almindelige spørgsmål, vi får: “hvornår skal vi begynde at planlægge turen?” Se vores svar her.

Hellere snarere end senere, og jo tidligere du starter, jo bedre resultat – generelt. Hos teamtravel kan nogle mindre workations dog sagtens bookes i sidste øjeblik, afhængigt af lokationen og sæsonen, hvor det finder sted.

Men hvis du selv arrangerer jeres workation, har du brug for god tid til at gøre alt ordentligt.

Det indebærer at undersøge ting som indkvartering, indretning til arbejde og andre arrangementer samt steder til forskellige aktiviteter og måltider.

Hvis du har svært ved at overskue alt dette ved siden af dine andre arbejdsopgaver, anbefaler vi at du lader et bureau hjælpe dig i mål. Ellers hører vi ofte at planen om en workation bliver ved de gode intentioner. 

Hvis du vælger teamtravel, tager vi os af alle elementer i den tunge planlægning, mens du bare skal nyde den sjove del – arbejde og teambuilding mens i er af sted.

Flere personer - flere problemer

Har du nogensinde prøvet at reservere et bord på en restaurant til 10 personer? Hvis ikke, får du et hint – det er ikke altid enkelt.

Forestil dig nu at reservere et bord på en restaurant til 25 eller 50 personer. Pludselig bliver noget så simpelt som at spise sammen en prøvelse.

Den største faktor i, hvor tidligt du skal begynde at planlægge jeres workation, er antallet af deltagere.

Så her er en hurtig oversigt:

  • Mindre teams på op til 10 personer: Senest 3 måneder i forvejen
  • Mellemstore teams på 10-50 personer: Senest 5 måneder i forvejen
  • Store teams med 50+ personer: Senest 8 måneder i forvejen

Nogle andre faktorer, der spiller ind:

  • I hvor høj grad du trives under arbejdspres. (stramme deadlines betyder mere pres)
  • I hvor høj grad du ønsker at improvisere (jo længere du venter, jo færre muligheder at vælge mellem)
  • Hvor meget du ønsker at betale (At være i sidste øjeblik betyder normalt højere priser)

Valg af den rette dato

En af de sværeste dele ved at organisere din ideelle workation er at finde datoen for den. Desværre vil du have svært ved at finde en dato, der fungerer for alle i dit team. Lidt mere dårligt nyt – jo større dit team er, jo større bliver hovedpinen omkring at finde en dato, der passer alle teammedlemmer.

For mindre teams er dette ikke så stort et problem, da du nemmere kan åbne en Slack-kanal (eller hvilket som helst kommunikationsværktøj du bruger) og finde frem til en dato, som alle kan deltage i, uden problemer.

For større teams er det bedst at undgå at bruge gruppechats til at finde en dato for jeres workation. Før du ved af det, bliver det til en diskussion om, hvem der har fødselsdag den weekend, og hvem der har booket en romantisk getaway med deres partner måneder i forvejen.

Som et mere generelt tip, lav lidt research i forvejen og undgå helligdage og skoleferier. Dette er god praksis for at tage hensyn til alle.

Når du har gjort dette, vælg en dato, læn dig tilbage og vent på, at indvendingerne begynder at strømme ind. Fortvivl ikke, der vil være indvendinger. Prøv ikke at tage det for seriøst, da du aldrig vil finde en dato, der fungerer for hver eneste person.

Hvis der ikke er for mange personer med alvorlige grunde til ikke at kunne deltage, skal du holde fast i denne dato og begynde at arrangere din workation. Ellers, hvis du prøver at tilfredsstille alle, vil du uundgåeligt mislykkes.

For at håndtere den mere praktiske side af at vælge en dato bruger mange større teams værktøjet Doodle. Dette værktøj giver dine teammedlemmer mulighed for at markere, hvornår de er tilgængelige.

Organisér din drømme-workation i dag

Vil du have en workation, der handler mere om at nyde livets gode ting end at bekymre dig om, hvorvidt Karen fra regnskab får sit eget værelse, som hun ønskede?

Hos teamtravel gør vi det nemt at arrangere workations. Vi tager det tunge læs, mens du laver de ting, du elsker. Vi kan ikke love at vælge den ideelle dato for dig, men vi kan love, at du får en fantastisk workation med os, når først datoen er bestemt.

Relaterede artikler

Få et tilbud

Udfyld formularen herunder og få hurtigt og enkelt et uforpligtende tilbud på jeres næste workation.

Tak! Vi har modtaget din tilmelding, og du hører fra os hurtigst muligt.
Ups! Noget gik galt. Prøv igen.