Sådan strukturerer du jeres workation

18.4.2024
/
Gode råd til planlægningen

Planlægning af den perfekte workation er ingen nem opgave, og det bør ikke tages let på. Her er nogle tips baseret på vores erfaring med en lang række teams, vi har haft fornøjelsen af at arbejde med hos teamtravel.

For ambitiøse virksomheder, der forstår vigtigheden i at investere i medarbejdernes trivsel, arbejdsglæde og sammenhold på arbejdspladsen,  er en workation en af de vigtigste begivenheder på året.

Planlægning af den perfekte workation er dog ingen nem opgave, og det bør ikke tages let på. Her er nogle tips baseret på vores erfaring med en lang række teams, vi har haft fornøjelsen af at arbejde med hos teamtravel.

Hvor mange dage bør en workation vare?

Dette er uden tvivl det vigtigste spørgsmål vedrørende enhver workation. For at en workation skal være vellykket, skal den vare mindst to dage, da minimum en hel dag bør tilbringes uden for boligen. Dog er det ideelle antal mellem tre og fem dage - især hvis du har et større eller spredt team, eller hvis du skal fokusere på større opgaver.

Da 2 halve dage typisk går tabt under rejsens transporttid, bliver en 5 dages workation reelt set kun til 4 dage med oplevelser i teamet.

Netop på grund af rejsetiden kan en workation med fordel begynde på en mandag, så ingen behøver at rejse i weekenden. Alternativt kan den starte på en onsdag og slutte på en søndag, sådan at der ikke optages for mange dage væk fra virksomhedens daglige drift derhjemme.

Opholdets længde bør også være tæt knyttet til, hvor lang tid dit team skal bruge på transport. Jo længere dine teammedlemmer skal rejse, jo flere dage bør jeres workation vare.

Hos teamtravel planlægger mange af vores kunder workations, der varer 5-7 dage. De arbejder mandag til fredag, og i weekenden har de helt fri til at udforske destinationen og lade batterierne op.

Hvordan strukturerer man sin workation?

De bedste workations består af en blanding af arbejde og teambuilding. Der skal være en balance mellem at få noget for hånden og have det sjovt med sit team.

Uanset hvor mange dage jeres workation varer, skal du altid huske at afsætte tilstrækkelig med fritid til dit team, især mellem aktiviteter. Dine teammedlemmer vil gerne på sightseeing, ringe hjem til deres familie, drikke et par øl eller bare slappe af ved poolen eller stranden.

Skab en god balance

En vellykket workation består af en god blanding af arbejde og at lære hinanden bedre at kende i teamet.

Det kan virke som en uoverkommelig opgave, men du kan klare det. For eksempel kan du blande arbejde og fornøjelse sammen. Mange af de teams vi har sendt til Malaga elsker at starte deres dag med at arbejde i boligen om morgenen, for derefter at tage ud og spille padel tennis eller golf efter frokost og afslutte med lidt mere arbejde om eftermiddagen - eksempelvis med brainstorming-sessions eller team-præsentationer.

Et generelt tip til at skabe et højt tempo under jeres arbejdssessions er at planlægge sociale aktiviteter til tidlig eftermiddag. På den måde vil hele teamet blive presset til at få så meget arbejde gjort inden da, så de kan nyde nogle sjove aktiviteter og tid sammen.

En af de bedste måder at skabe en god balance på er at starte din workation med et brag. Kickstart med et hackathon eller designsprint på jeres første dag. Herfra kan I tilbringe de næste dage med at udvikle på de ideer, der opstod derfra.

Hvis du ikke kan samle hele teamet til alle aktiviteter, er en af de bedre idéer at være sammen under måltiderne. Prøv at spise så mange måltider sammen som muligt - det er en god mulighed for at knytte bånd. Overvej også at inddele teamet i madhold og lad dem stå for madlavningen i stedet for at hyre en privat kok ind til måltiderne i boligen.

Tænk på alle i teamet

På grund af deres arbejdsområder vil nogle af dine teammedlemmer ikke være i stand til at være tilgængelig hele tiden. Dem, der arbejder med salg eller kundeservice, bliver nødt til at bruge noget tid på at udføre deres daglige opgaver - medmindre du har nogen, der tager sig af det for dem, eksternt eller hjemme på din virksomheds hovedkontor.

Selvfølgelig er du taget af sted for at arbejde og lære hinanden bedre at kende, men hvorfor ikke bruge tiden på også at lære byen at kende? At gå rundt og udforske stedet til fods er en af de bedste måder for teams at tilbringe en eftermiddag sammen.

Konklusion

For at opsummere bør de bedste workations være tre til fem dage lange, med en god balance mellem arbejde og teambuilding, samtidig med at man er opmærksom på hvert enkelt af dine teammedlemmers behov og ønsker.

Relaterede artikler

Få et tilbud

Udfyld formularen herunder og få hurtigt og enkelt et uforpligtende tilbud på jeres næste workation.

Tak! Vi har modtaget din tilmelding, og du hører fra os hurtigst muligt.
Ups! Noget gik galt. Prøv igen.